2024 Otel Tatil Fiyatları Cep Yakacak Kadar Artış Gösteriyor

20.02.2024
431
2024 Otel Tatil Fiyatları Cep Yakacak Kadar Artış Gösteriyor

Otel tatili ile deniz keyfi yapmak isteyenleri üzücü haber artan fiyatlar ile geldi. Son birkaç yıldır ciddi artışlara neden olan tatil ücretleri 2024 otel tatil fiyatları ile daha çok artmış olacak. İki yıl önce 6-7 bin lira gibi ücretler ile 5-6 günlük tatil geçtiğimiz yıl 10-15 bin lira seviyelerine tırmanmıştı. Ancak 2024 yılında otel tatili fiyatlarının 3 ve 4 yıldızlı otelleri için 100 bin lirayı bulacağı tahmin ediliyor.

2024 Otel Tatil Fiyatları Cep Yakacak

Özellikle erken rezervasyon döneminin başlaması ile turizmciler geçtiğimiz yıla göre daha iyi bir sezon geçirileceği yönünde beklentiye sahip. Bu anlamda yapılan erken rezervasyonları yakından takip eden turizmciler bu olumlu tablonun devam edeceği beklentisinde. Bununla birlikte rezervasyonların iptal edilmesini de öngörmeyen turizmcilerin 2024 tatil fiyatları konusunda yaptığı açıklamalar iki yıl öncesine kadar yapılan tatil ücretlerinin güncel olarak 5 -6 kat artmış olacağı turizm haberleri ile medyaya yansımış durumda.

İlginizi çekebilir Bodrum Gezilecek Yerler – Rüya Gibi Bir Tatilin Adresi

2023 Otel Tatil Fiyatları Cep Yakacak Kadar Artış Gösteriyor

Ekonomik Koşullar Yerli Turistin Tatil Yapmasını Engelliyor

Mayıs ay’ında gerçekleştirilecek olan seçim süreci, ekonomik koşullar ile 2024 yılında tatil planlamaları yapanları yakından ilgilendiriyor. Rezervasyonlar ile beklentiler geçtiğimiz yıla göre çok daha iyi olması yönünde oldu. Ancak yaşanan Kahramanmaraş depremi sonrası iç pazarda otele tatile gideceklerin durumu da merak ediliyor. Zira ekonomik durumlar, yaşanan afetler nedeniyle iç pazarda otel tatili yapılmasının mümkün olmayacağı öngörüler arasında bulunuyor.  Hatta tüketiciler günübirlik geziler yapmaktan dahi kaçınmaya başlamış durumda.

2023 Otel Tatil Fiyatları Cep Yakacak Kadar Artış Gösteriyor

2023 Otel Tatil Fiyatları Cep Yakacak Kadar Artış Gösteriyor

Turizmcilerin Beklentisi Yabancı Turistte

Tatilciler artan fiyatlar karşısında daha düşük yıldıza sahip otelleri tercih ederken tatilinde süresini kısaltmaya özen gösteriyor. Zira 5 günlük tatil için 3-4 yıldızlı bir otelde tam pansiyon konaklama 100 Bin Liraya kadar çıkıyor. Bu fiyatlar ise asgari ücretli bir ailenin üç aylık gelirinden fazlasını oluşturuyor. Bu sebeple iç pazarda 2024 otel tatili mümkün görünmüyor. Bu aşamada turizmciler ise gözünü çoktan Avrupa ve diğer ülkelere dikmiş durumda. Ukrayna ve Rus savaşının halen devam ediyor olması aynı zamanda özellikle Rusya’dan gelecek turist sayısını da yakından etkiliyor. Böylelikle tatil için ülkemize en fazla Almanya’dan ziyaretçi geleceği yönünde bir beklenti söz konusu.

YAZAR BİLGİSİ
Büro Yönetimi Yönetici Asistanlığı, Kamu Yönetimi, Fotoğraf ve Sinema, Yeni Medya ve Gazetecilik ile İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimi gören Turan AY 1997 yılından bu yana internet dünyasında aktif faaliyet gösteriyor. Ekonomi, Fotoğraf ve Gezi kategorilerinde blogları bulunuyor. Aynı zamanda Youtube Kanalı olan yazar Turan Ay'ın onlarca eğitim sertifikası mevcuttur.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.