2023 Yılının İlk Üç Ayında Türkiye’ye Kaç Turist Geldi

28.04.2023
359
2023 Yılının İlk Üç Ayında Türkiye’ye Kaç Turist Geldi

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2023 yılının ilk üç ayında Türkiye’ye kaç turist geldi sorusuna yanıtlar verdi. Yaptığı yazılı açıklama ile Ocak, Şubat ve Mart aylarında gelen ziyaretçi sayısı belli oldu.

Mart Ayında Türkiye’ye Kaç Turist Geldi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye’ye yapılan ziyaretler ile istatistikler hakkında açıklama yaptı. Yeni istatistiksel veriler ile yapılan açıklamalarda Mart ayında Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısının bir önceki yıl ile yanı dönemine kıyaslama yapıldı. Buna göre ziyaretçi sayısının yüzde 11 arttığı ve 2 milyon 831 bin ziyaretçi sayısına yükseldiği belirtildi. Kültür ve Turizm Bakanlığının istatistik verileri turizm haber ile gündem oldu.

Yılın ilk üç ayında ülkemize gelen ziyaretçi sayısında lider Rusya. Bu anlamda 265 bin ziyaretçi geldi. Rusları İranlılar takip etti. 245 bin İranlı turistin Türkiye’ye giriş yaptığı belirtildi. Almanya’dan gelen yolcu sayısı ise 216 bin oldu. Bu ülkeleri 205 binle Bulgaristan ve 129 binle Gürcistan takip etti.

2023 Yılının İlk Üç Ayında Türkiye’ye Kaç Turist Geldi

2023 Yılının İlk Üç Ayında Türkiye’ye Kaç Turist Geldi

Yılın İlk Üç Ayında Kaç Turist Geldi

2023 Yılının İlk Üç Ayında Türkiye’ye Kaç Turist Geldi sorusunu gündeme getiren açıklamada geçen yıla oranla bu yılın aynı dönemi dikkate alınarak veriler bulunuyor. Bu verilere göre ilk üç ay içeriisnde yüzde 23,13 artış sağlayan ziyaretçi sayısı  7 milyon 771 bin oldu.

2023 yılının ilk çeyreğinde ziyaretçi sayısının en çok olduğu ülke Rusya. Böylelikle ülkemize ilk üç ayda gelen ziyaretçi sayıları şu şekilde;

  • Rusya 772 Bin
  • Bulgaristan 523 bin
  • Almanya 504 bin
  • İran 471 bin
  • Gürcistan 348 bin

Gelen turist sayısı ile Türkiye’ye gelen döviz tutarları da artış gösterdi. Buna göre geçen yılın ilk üç ayına göre turizm geliri yüzde 32.3 arttı. Böylelikle 8 milyar 690 milyon dolar oldu. Bu gelirlerin ise yüzde 20.8’i yurt dışında yaşayan vatandaşlardan elde edildi.

2023 yılının ilk üç ayında Türkiye’den dışarıya çıkan yolcu sayısı da dikkatleri çekiyor. Bu anlamda yurt dışına çıkışlarda yüzde 26.8 artış söz konusu oldu. Böylelikle 8 milyon 181 bin kişi yurt dışına Türkiye’den çıkmış oldu. Zira bu ziyaretçilerin 1 milyon 672 bin kişisi yurt dışında ikamet eden Türk Vatandaşları. Kültür ve Turizm Bakanlığı belli periyodlarda Türkiye’ye gelen ve giden kişi sayısı hakkında veriler paylaşıyor.

YAZAR BİLGİSİ
Büro Yönetimi Yönetici Asistanlığı, Kamu Yönetimi, Fotoğraf ve Sinema, Yeni Medya ve Gazetecilik ile İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimi gören Turan AY 1997 yılından bu yana internet dünyasında aktif faaliyet gösteriyor. Ekonomi, Fotoğraf ve Gezi kategorilerinde blogları bulunuyor. Aynı zamanda Youtube Kanalı olan yazar Turan Ay'ın onlarca eğitim sertifikası mevcuttur.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.