Akseki Tarihi Düğmeli Taş Evleri Mimari Yapısı İle Büyülüyor

Akseki Tarihi Düğmeli Taş Evleri Mimari Yapısı İle Büyülüyor

Antalya sahil şeridi boyunca uzanan bir coğrafyaya sahip olurken aynı zamanda toroslar ile Akseki tarihi düğmeli taş evleri ile yurdudur. Öyle ki buradaki taş evler mimarisi ile herkesi kendisine çeken özelliğe sahiptir.

Antalya ilçeleri ile muhteşem bir şehrin tüm güzelliklerini sunuyor. Bu anlamda sahil kıyı şeridi kadar toroslar ile içerilerde kalan ilçelerde de yaşam en güzel haliyle sizleri beklemektedir. Akseki tarihi düğmeli taş evler bunlardan biridir

Akdeniz Bölgesinin en yüksek kesimlerinden birisini oluşturan Akseki tarihi düğmeli evleri kendisine özgü özellikleri ile ziyaretçilerini büyülüyor. Buradaki düğmeli evler olarak tabir edilen ağaç ve taşlardan yapılan evler komşu ilçe mahiyetindeki İbradı ile aynı özellikleri taşıyor.

Akseki Tarihi Düğmeli Taş Evlerin Özellikleri

AntalyaAkseki’de bulunan tarihi düğmeli evlerin yapımında ağaç ve taşlar kullanılmış. Bu anlamda da en önemli özellik taşların örülmesinde çimento ve toprak harcı gibi malzemelerin kullanılmamasıdır. Ağaç yapısı olarak bölgede yetişen Toros Sediri diğer adıyla katran ağacı ve yaylalarda yetişmiş andız ağaçlarının kullanımına özel gösterilmiştir.

Okunmalı : Antalya Gezilecek Yerler

Evlerin yapımında ağaçlardan oluşturulan iskeletlerin arasına taşlar yerleştirilmiştir. Evi asıl taşıyan unsurlar bu iskeleti oluşturan ağaçlardır. Duvarlar arasında taşlardan hatıl denilen uçların düğme gibi görünmesi nedeniyle buralara düğmeli ev denilmektedir.

Akseki Tarihi Düğmeli Taş Evleri

Akseki Tarihi Düğmeli Taş Evleri – Düğmeli evler Akseki dolayısıyla İbradı’da kendisini gösteriyor. Bu anlamda evlerin mimari yapısını görmek istiyorsanız iki ilçeyi de gezmek önemlidir

Tarihi Evlerde Konaklamaktan Zevk Alacaksınız

Düğmeli evler Akseki dolayısıyla İbradı’da kendisini gösteriyor. Bu anlamda evlerin mimari yapısını görmek istiyorsanız iki ilçeyi de gezmek önemlidir. Gezi masalınızı bir adım öteye götürmek istiyorsanız bu evlerde gece konaklamak en doğru adım olur. Yazları serin ve kışları da sıcak olan bu evleri bazı yerlerde 3 katına kadar görmeniz mümkün.

Mustantik Mustafa Efendi Konağı Ziyaret Edilmeli

Akseki Tarihi Düğmeli Taş Evleri

Akseki Tarihi Düğmeli Taş Evleri – Gezi masalınızı bir adım öteye götürmek istiyorsanız bu evlerde gece konaklamak en doğru adım olur

Akseki’nin seyir terası olan Atatürk Anıtının bulunduğu yerde şehri kuşbakışı görebiliyorsunuz. Bu seyrinizde ise sizlere tarihi evler eşlik ediyor. Mimari yapı ve dokusunu dahi iyi tanımak ve keşfetmek adına burada bulunan Hacı Ömerzadelerden Mustantik Mustafa Efendi Konağı ziyaret edilebilir.

Akseki’de gezebileceğiniz bir çok yer bulunur. Burada bulunan Kartallı Mağarası sizin ilginizi çekecek yöndendir. Bölge aynı zamanda mağaralara ev sahipliği yapar Aynı zamanda Sarıhacılar Tarihi Kervan Göç Yolu ‘da dikkatlerinizi çekecektir. Yol sonunda bulunan tarihi düğmeli Akseki evleri sizlere adeta bir yağlı boya resim sergisi sunacak tarzdan.

Akseki tarihi düğmeli taş evleri

Akseki Tarihi Düğmeli Taş Evleri – Yazları serin ve kışları da sıcak olan bu evleri bazı yerlerde 3 katına kadar görmeniz mümkün.

Akseki’ye Nasıl Gidilir? Mesafesi Ne Kadar?

Akseki Antalya merkezine 255 kilometre mesafede yer almaktadır. Buraya kendi aracınızla yaklaşık 3 saatlik bir yolculuk yapmanız ile ulaşabilirsiniz. Aksu, Serik, Manavgat güzergahından sonra kuzeye yol döner. Bu aşamadan sonra ise yolunuz kuzeye doğru tırmanma şeridi ile devam eder.

Özellikle fotoğraf sanatçılarını kendisine çeken Akseki Tarihi evleri düğmeli evler olarak her yıl binlerce turisti ağırlıyor.

YAZAR BİLGİSİ
Büro Yönetimi Yönetici Asistanlığı, Kamu Yönetimi, Fotoğraf ve Sinema, Yeni Medya ve Gazetecilik ile İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimi gören Turan AY 1997 yılından bu yana internet dünyasında aktif faaliyet gösteriyor. Ekonomi, Fotoğraf ve Gezi kategorilerinde blogları bulunuyor. Aynı zamanda Youtube Kanalı olan yazar Turan Ay'ın onlarca eğitim sertifikası mevcuttur.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.