Antalya Elmalı Müzesi Kendisine Hayran Bırakıyor

Antalya Elmalı Müzesi Kendisine Hayran Bırakıyor

Klasik Arkeoloji tutkunlarının meskeni haline gelen Antalya Elmalı Müzesi ücretsiz giriş imkanı ile benzersiz mezar odaları, küp mezar alanları, sikke koleksiyonlarını sizlere sunuyor. Şehir merkezine uzak olmasına karşın yüzlere yıllık bir geçmişi olan Elmalı tarihi nedeniyle de önemli bir yer.

Elmalı Müzesinin Özellikleri

Elmalı’nın kültürel sanatsal etkinliğini gözler önüne seren Elmalı Müzesi 2011 yılında hizmete girmiştir. Bölge pek çok kültüre ev sahipliği yaptığı için müzenin epey zengin eserlere ev sahipliği yaptığını söyleyebiliriz. Müze binası önceleri Hükümet Konağı olarak hizmet vermekteydi. İlçenin tarihi dokusunu aydınlatması için Antalya Valiliği ve Antalya  İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü tarafından 2011 yılında müze olarak hizmet vermesi amacıyla yeniden düzenlenmiştir.

Okunmalı : Antalya Gezilecek Yerler

Müze 2 ana kata sahiptir. 1. katta Semahöyük Antik Kenti gibi çevrede bulunan höyüklerden elde edilen kalıntıların yanı sıra çeşitli çağlara ait kap kacak tarzı ev eşyaları ve mezar motiflerini yer aldığı halı kilimler ile kazı çalışmaları sonucu mezar olduğu düşünülen yerlerden elde edilen eserler sergilenmektedir.

Üst katına geldiğimizde Karaçakır ve Hacımusalar Höyüğü kazılarının kalıntıları dikkati çekmektedir. Bölgenin önde gelen diğer tarihi dokuları olan Karabayır, Kızılbel ve Karaburun ele geçen tarih kokan eserler yanında bölge birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı için çeşitli dini motifler, kültürel farklılıklardan dolayı çeşitli araç gereç sergilenmektedir.

Antalya Elmalı Müzesi

Elmalı’nın kültürel sanatsal etkinliğini gözler önüne seren Elmalı Müzesi 2011 yılında hizmete girmiştir.

Roma, Likya ve Osmanlı’dan Tarihi Eserler Bulunuyor

Roma ve Likya medeniyetlerinin bölgede tarih öncesinden itibaren hüküm sürmesi, özellikle bu uygarlıkların Elmalı’daki kültürel mirasın oluşmasında büyük paya sahip olduklarını söyleyebiliriz. Osmanlı’nın bu mirasa daha çok mimari açıdan zenginlik kattığını ifade edebiliriz. Tarihi Ömer Paşa Külliyesi buna en büyük örnek olarak gösterilebilir. Müzenin açık sergi alanı olarak kullandığı bahçe kısmına değinecek olursak Bizans, Helenistik, Roma uygarlıklarına ait çeşitli kalıntılar ile karşı karşıya kalmaktayız.

Elmalı’da Gezilecek Yerler

Elmalı Müzesine Nasıl Gidilir?

Elmalı’ya gerek havayolu gerekse karayolu ile ulaşabilmek mümkündür. Havayolu ile Antalya Havalimanı’na inen kişiler buradaki Belediye’ye ait ulaşım araçları ile taksi kiralayarak gidebilirler. Karayolu ile, Elmalı ilçesi Ankara’ya 577, İstanbul’a 728 İzmir’e ise 418 KM uzaklıktadır.

Antalya Elmalı Müzesi

Ziyarette bulunan yerli veya yabancı turistler Elmalı Müzesi’ni gezmeleri sonucu insanlığın ortak kültürel mirasının farkına varabildiklerini söyledikleri gibi bölgeye has kültürel ve sanatsal faaliyetlerin, eserlerin dikkat çekici olduklarını dile getirmektedirler. Sizde ziyaret etme düşüncesindeyseniz, oldukça yararlı bilgiler edinebilir, ufuk açıcı seminerlere katılabilir veya müzenin, adeta doğanın merkezinde konumlanmış olması sebebiyle büyük şehirlerin kargaşasından kaçınabilirsiniz.

Müzeler açısından çok zengin bir Antalya’dan bahsetmek gerekiyor. Bu anlamda 19 ilçenin de hepsinde tarihi antik kentler ve turistlik yerler binlerce yıllık geçmişi ile bugüne gelen önemli eserleri barındırıyor.

YAZAR BİLGİSİ
Büro Yönetimi Yönetici Asistanlığı, Kamu Yönetimi, Fotoğraf ve Sinema, Yeni Medya ve Gazetecilik ile İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimi gören Turan AY 1997 yılından bu yana internet dünyasında aktif faaliyet gösteriyor. Ekonomi, Fotoğraf ve Gezi kategorilerinde blogları bulunuyor. Aynı zamanda Youtube Kanalı olan yazar Turan Ay'ın onlarca eğitim sertifikası mevcuttur.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.