Antalya Gezilecek Yerler (Gezi Rehberi)

Antalya Gezilecek yerler arayışınızı gezi planlaması açısından daraltmak gerekiyor. Çünkü kuş bakışı bile ölçseniz Gazipaşa ve Kaş arasında kıyı kenar şeridi 500 kilometreyi geçer. Bu durumu girintili çıkıntılı düşünürseniz yaklaşık 650 km mesafeye sahip Antalya’da görmeniz ve gezmeniz gereken yerleri arama için sınırlandırmanız kaçınılmaz oluyor.
Antalya’ya Nasıl Gidilir? Mesafeler
Şehir merkezine ulaşım için özel aracınız, otobüs ya da uçakla seyahatlerle varabilirsiniz. Bazı turizm firmaları büyük tatil gemileri ile gelebiliyor. Ancak burada sınırlı bir konaklama söz konusu olabiliyor. Bununla birlikte seyahatlerinizdeki ayrıntılar da sizlerin dikkatinizi çekecektir diye düşünüyorum.
Uçakla Ulaşım
Türkiye’nin neresinde olursanız olun en kolay, hızlı ve rahat ulaşım uçak seyahati ile yapılıyor. Bu anlamda erken rezervasyon ile Uçak Bileti almak sizlerin bütçenize en dost olanı. Tıpki otellerde erken tatil almak gibi. Hem tatilinizi hem biletinizi de aynı firma üzerinden erken rezervasyon seçenekleri ile almak mantıklı adımlardan birisi. Antalya Havalimanı Muratpaşa ile Aksu ilçeleri arasında kalıyor.

Antalya Havalimanı
Antalya Gezilecek yerler için paket tatil almanız halinde havalanı üzerinden sizi almaları, otelinize bırakmaları ve tatil sonrası da yine havaalanlarına sizi uçağınızın kalkış saati öncesi sizi bırakmaları bu paketler dahilin de olabiliyor. Antalya Havalimanı’nın muhtemel gideceğiniz şehir içi tatil yerlerine uzaklıkları şu şekilde,
- Antalya şehir merkezine 13 km
- Kemer 57 km
- Belek 28 km
- Beldibi 42 km (Kemer yolu üzerinde)
- Serik 30 km (Manavgat – Alanya yolu üzerinde)
- Manavgat 65 km
- Demre 153 km
- Alanya 125 km
- Gazipaşa 165 km ( Gazipaşa Havalimanı üzerinden gidebilirsiniz)
- Finike 200 km
- Kalkan 230 km
- Kaşlar 210 km
Havalimanı üzerinden şehir merkezine ve bazı mahallelere şehir içi otobüsleri ile ve tramway ile ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Bütçeniz dahilinde taksi de kiralayabilirsiniz.
Otobüsle Ulaşım
Antalya Otogar’ı şehir merkezinde Kepez ilçesi sınırları içerisinde kalıyor. Burada otobüsünüzden indikten sonra sizleri otobüs firmanızın servisleri belli noktalara kadar götürüyor. Aynı şekilde buradan şehir içi otobüsleri de hareket ediyor. Tatil bölgeniz bir ilçedeyse otogardan ilçelere de otobüsler hareket ediyor. Buradan yarım saatti bir kalkan araçlar ile tatilinizi yapacağınız bölgeye gidebilirsiniz.
Şehir içi ulaşım için tramway da seçenekler arasında. Antalya Otobüs Terminali yanından geçen tramway sizleri şehir içi istediğiniz yere kadar ulaştırabilir. Bunun yanında yine taksi kiralamak ta mümkün. Buradaki taksi durağının yanındaki tabelada gideceğiniz yerler için ödeyeceğiniz tutarlarda ilan ediliyor. Bu da sizler için bir kolaylık sunuyor.
Antalya’ya Otobüs Bileti alımında dijital ortamlar sizlerin adresiniz. Buradan en rahat otobüsler için en uygun şartlardaki bilet alımlarında ayrıntılı liste alabiliyor olmanız sizlere avantaj sağlıyor.
Özel Aracınızla Antalya’ya Ulaşım
Yerli turistlerin hemen hemen hepsi kendi özel araçları ile Antalya’ya ve bölgelerindeki gezileri için geliyor. Antalya konaklama büyük bir yelpazeye sahip. Antalya Otelleri sayamayacağınız kadar çok ve geniş hizmet anlayışı ile hareket ediyor. Tatilini burada geçirmek isteyenler için alternatifler bir hayli fazla. Bu aşamada muhtemel geleceğiniz şehir ile Antalya arası mesafeler de şu şekilde,
- Ankara 544 km
- Aydın 344 km
- Bursa 537 km
- İstanbul 724 km
- Hakkari 1457 km
- Kütahya 364 km
- İzmir 446 km
- Eskişehir 424 km
- Gaziantep 764 km
Antalya Dünya’nın En Güzel Yeri
Buraya gelen herkes Antalya’nın çok güzel olduğunu söyler. Nitekim bütün dünya aynı kanıdadır. Bu unvanı almasının nedeni ise listelerle bitmez. Çünkü her karışı ayrı bir güzellik sunan Antalya hem yaz hem kış tatili imkanı veren dünyanın nadir şehirlerinden bir yer. Bunun yanında her yıl yaklaşık 15 milyon kişi buraya tatile geliyorsa herhalde bu kadar kişinin bir bildiği vardır diye düşünüyorum.
Yılın neredeyse 10 ay’ını güneşli geçiren Antalya’da her mevsim denize girenleri görürsünüz. Akdeniz iklimi ile suyun sıcaklığının da diğer denizlere göre sıcak olması kış sezonlarında da ülkeye turistin gelmesine neden oluyor. Toros dağları ve Akdeniz denizi ile yeşili mavisiyle renk cümbüşü sunan şehir mavi bayraklı temiz deniz ve plajlarıyla sizlere harika bir tatil sunuyor. Antalya gezilecek yerler listesi için önemli ipuçlarını vermeye devam ediyoruz.
Antalya’da Festivaller
Dünyaca ünü ile bir çok konuda uluslararası festivallere ev sahipliği yapan Antalya tam bir Antik Kent zengini. Binlerce yıl boyunca buranın güzelliğine şahit olmuş medeniyetler yaşamlarını burada sürdürmeye çalışmış ki bizlere emanet günümüze kadar gelen tarihi kültür miraslarımızla dolu. Büyük bir ihtimalle Antalya’ya daha önce gelmişsinizdir. Yine geleceksiniz ve yine geleceksiniz.
Her geldiğinizde ayrı bir heyecan yaşayacağınız Antalya’yı keşfetmek için Antalya Gezilecek Yerler listesini sizlere ayrıntılı olarak çıkarıyorum. Umarım her şey istediğiniz gibi olur. Burada sizinde ekleyecekleriniz olması halinde aşağıdaki yorumlar bölümüne yazarsanız tüm okuyucularım benim gibi mutlu olacaktır. Antalya’da yapılan bazı festivaller şu şekilde,
- Saklıkent Kar Festivali
- Konyaaltı Çocuk Festivali
- Geleneksel Kumluca Deve Güreşi
- Türk Higline Karnavalı
- Runatolia Antalya
- Kepez Kitap Festivali
- Alanya Akda Kayak Festivali
- Antalya antika Festivali
- Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali
- Kumluca Yağlı Güreşleri
- Tarım ve Seracılık Festivali
- Adrasan Yoga Şenliği
- Alanya Çevre Festivali
- Otomobil Tutkunları festivali
- Uluslararası Yörük Festivali
Antalya’nın Merkezi Gezilecek Yerler
Antalya şehir merkezi 5 merkez ilçe olmak üzere toplam 19 ilçe ile büyük bir il. En yoğun nüfusu da merkez ilçesi Kepez’de bulunuyor. Yasal olarak 2022 nüfusu Kepez’de 591 bin iken Antalya’nın da 2 milyon 669 bin kişi. Hiçte azımsanmayacak kadar büyük bir şehirden bahsederken öncelik olarak merkez ilçelerde nereler gezilir bunlara bir bakalım.
Aksu Gezilecek Yerler
Muratpaşa ile Serik ilçesinde kalan Aksu gezilecek yerler açısından biraz sığ bir bölge. Burada tarihi eser olarak Perge Antik kenti önemli bir yer. Ayrıca Karataş Mağarası da görülmesi gereken yerler arasında oluyor. Buranın en büyük zenginliği de Kurşunlu Şelalesi’dir. Şelalenin ilerisinde de kent mezarlığı bulunmaktadır. Aşağıdaki listeden buralarla ilgili ayrıntılı gezi notlarımıza da ulaşabilirsiniz.

Karataş Mağarası
- Karataş Mağarası
- Perge Antik Kenti (Heykeltaraşların Şehri)
- Antalya Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı Gözde Mekanlardan
Döşemealtı Gezilecek Yerler
Merkez ilçelerden biri de Döşemealtı’dır. Antalya gezilecek yerler listesi yaparken dikkate almanız gereken yerlerdendir. Kentin merkezdeki en yüksek bölgesidir ve yazları denize kıyı olan ilçelere göre daha az bir nem oranına sahiptir. Bu sebeple bir çok kişi yaz aylarını burada yaşamak ister. Tarihi eserler, antik kentler ve gezilecek yerler açısından oldukça zengin ilçelerden biridir. Nitekim dünyanın ilk ateş kalıntıları ile yaşamın olduğu Karain Mağarası da buradadır. Bu çerçevede Döşemealtı gezilecek yerler şu şekilde listelenebilir.
- Evdirhan (Evdir Han) Bir Selçuklu Kervansarayı
- Ariassos Antik Kenti
- Döşemealtı Gezilecek Yerler
- Ekşili Göleti
- Termessos Antik Kenti
- Güver Uçurumu Kanyonu
- Antalya Karain Mağarası
- Kırkgöz Han Selçuklu İzleriyle Günümüzde Kullanılan Yerlerden
- Antik Döşeme Yolu Döşemealtı İlçesine İsmini Vermiş

Termessos Antik Kenti
Kepez Gezilecek Yerler
Antalya’nın merkez ilçelerinden denize kıyısı olmayan Döşemealtı’ndan sonra iki ilçesinden biri de Kepez’dir. Antalya’nın arka bahçesi konumundaki ilçe daha çok tarım ve seracılık adına ekonomide yerini almıştır. Burada gezilmesi gereken en önemli yer Düden Şelalesi’dir. Düden 1 olarak geçer. Piknik mesire alanı olarak değerlendirildiği için özelikle yaz aylarında çok yoğundur. Bununla birlikte gezilecek yerleri şu şekilde listeleyebiliriz.
- Dokuma Park
- Kent Ormanı
- Park Orman
- Mazı Dağı Seyir Terası
- Düden Şelalesi
- Hayvanat Bahçesi
- Lyrboton Antik Kenti
- Dokuma Şenliği
Konyaaltı Gezilecek Yerler
Meşhur Konyaaltı Sahiline ev sahipliği yapan ilçe önemli doğal ve tarihi zenginliklere sahip. Burada sahil şeridi boyunca yıldızlı oteller, pansiyonlar, hosteller bulma imkanınız da var. Ayrıca buradan teleferikle Tünektepe’ye çıkış ve Antalya manzarasına doyasıya, içinize sine sine izlemeye de imkanınız olacaktır. Konyaaltı’nda gezilecek yerler şu şekilde,

Aşıklar Tepesi
- Aktur Lunapark
- Kar Dünyası
- Sarısu Kadınlar Plajı
- Akvaryum
- Tünektepe
- Konyaaltı Aşıklar Tepesi
- Konyaaltı Doyran Göleti
- Saklıkent Kayak Merkezi
- Kapuz Kanyonu
- Hisarçandır Şakayık Çiçeği
Muratpaşa Gezilecek Yerler
Antalya’nın Lara ve Kaleiçi gibi mekanlarına ev sahipliği yapan Muratpaşa geçmiş dönemlerden bu yana şehrin merkezi ve kalbinin attığı yer olarak değerlendirilebilir. Özellikle Kaleiçi her gün binlerce kişinin gezdiği yerdir. Antalya Marinası’da buradadır ve günlük ile yarım saatlik deniz turları yapılmasına da olanak verir. Antalya gezilecek yerler listelenirse şu şekilde;

Hadrian Kapısı
- Hadrian Kapısı
- Ters Ev
- Sandland (Antalya Kum Heykel Müzesi)
- Antalya Müzesi
- Lara Düden Park (Düden Şelalesi 2)
- Kaleiçi
- yat Limanı
- Antalya Deniz Biyoloji Müzesi
- Yivli Minare
Hadrian Kapısı
Roma İmparatorluğunun Anadolu’daki izlerini bilmeyenimiz yoktur. Yaşadığımız yerde illa ki bir kalıntılarına ulaşabilirsiniz. Hadriran Kapısı’da Roma İmparatoru Hadianus’un kente gelişi için yapılan bir kapı. Günümüzde üç kapılar olarak dillendirilen çok iyi şekilde korunarak günümüze kadar gelen Hadrian Kapası M.S. 130 yılından bugüne bir çok medeniyet görmüş.
Antik kentlerin girişleri her daim çok gösterişli olmuştur. Bir çok yapısının yıkılması ve yokolmasına karşın giriş kapıları sağlam kalan tarihi kentler bulunuyor. Tüm ihtişamı ile ayakta duran, yerli yabancı herkesin görmeye geldiği, yeni evlenen çiftlerin düğün fotoğrafı çektirdiği Hadrian Kapısı Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bulunuyor. Antalya Gezilecek yerler listesinde şehre giriş kapısı önemli yer tutuyor.
Beyaz mermerden yapılan kapının oyma ve kabartma sanatı herkesin dikkatini çeken hususlardan. Teknik açıdan sizlere çok bir şey açıklamalarım ile sizleri sıkmak istemiyorum. Fakat Antalya’nın Kaleiçi mevkisini gezmek buraya gelince mutlaka yapılması gereken husus. Bu anlamda da şehrin girişinin binlerce yıldır kapısı konumundaki Hadrian Kapısı mutlaka görülmelidir.
Antalya Kum Heykel Müzesi
Muratpaşa ilçesinin Güzeloba Mahallesinde konumlandırılan Antalya Kum Heykel Müzesi diğer adıyla Sandland tatil için bölgeye gelen herkesin dikkatini çekiyor. Buraya şehir içi otobüsler ile gidebilirsiniz fakat sizin için biraz sorun teşkil edebilir. Muratpaşa ilçe merkezine yaklaşık 12 km mesafedeki yere özel araç veya taksi kiralayarak gitmek doğru olur.

Kum Heykeli Müzesi
7 bin metre karelik bir alanı kaplayan müzede kum heykeller sergileniyor. Özelliği ise kalıcı heykellerin olmamasıdır. Burada sergilenenler sürekli değiştirilmektedir ve yapımında da sadece kum ve su kullanılmaktadır.
Antalya Arkeoloji Müzesi
Ülkemizdeki müzeler bir kenara dünyadaki en güzel müzeler arasında gösterilen Antalya Arkeoloji Müzesi Muratpaşa sınırları içerisinde kalıyor. Şehir merkezine çok yakın bir bölgede olduğu için yürüyüşle de gidebilirsiniz. GPS ile buradan konuma ulaşabilirsiniz. Kaleiçine çok yakın bir bölgede bulunmaktadır. Müzenin ilk kuruluşunda 1922 yılında Alaaddin Cami, sonrasında Yivli Minare’de 1972 yılında ise günümüzdeki binasında özellikle Helenistik, Roma, Bizanslılara ait eserler sergilenmektedir. Antalya Arkeoloji Müzesi ile ilgili olarak daha geniş bir makalemi sizlere sunacağım.

Antalya Arkeoloji Müzesi
Antalya Kaleiçi Marina
Antalya’nın en yoğun ziyaretçi alan bölgesinden biri de Kaleiçi Marina’dır. Yerli yabancı turistlerin cazibe merkezi diyebileceğimiz yer şehrin merkezi konumunda. Buraya araçla gidebilirsiniz ancak park yeri sorun olabilir. Marinaya iniş ve çıkışlar için geçtiğimiz yıllarda bir asansör yapıldı ve bu sayede kolaylıkla aşağıya inilip çıkılabiliyor. Burada kısa tekne turları ile Antalya kıyı kenar şeridini görme imkanı bulabiliyorsunuz. Fiyat olarak da çok uygun diyebileceğimiz bu turlar toplu yapılıyor. Fakat teknenin dolması için biraz beklemek zorunda kalabiliyorsunuz. Tekne turuna katılımda pazarlık yapmanız halinde çok daha fazla indirim yapıldığını da hatırlatmak isterim.
Antalya Marina içerisinde yemek yiyip bir şeyler içebileceğiniz kafeler bulunuyor. Hediyelik eşya alımları da yapılabilecek yerleri var. Fakat deniz havası alarak bol bol yürüyüş yapabileceğiniz güneşin tadını çıkarabileceğiniz bir yerdir. Buraya girişler de ücretsiz.
Antalya Deniz Biyolojisi Müzesi
Muratpaşa Antalya’nın merkezini oluşturan bir noktada bulunuyor. Bu sebeple bir çok müze ve tarihi yerde burada yer alırken bunlardan biri de Deniz Biyolojisi Müzesi. Burasının yürüyüş mesafesinde olması ayrı bir kolaylık. 2014 yılında ziyaretçilere açılan müzede yaklaşık 500 deniz canlısı sergileniyor. Daha çok görmeniz zor olan canlıları burada görebiliyorsunuz. Müzede ayrıca 19 farklı köpekbalığı türü bulunuyor.

Deniz Biyolojisi Müzesi
Akseki Gezilecek Yerler
Akseki Antalya’nın Toros dağlarındaki yüksekte bulunan ilçelerinden biridir. Çok eski yerleşim yerlerindendir. Bu anlamda özellikle tarihi düğmeli evleri ile ön plana çıkmaktadır. Kışları kar gördüğü için soğuktur ve yayla olarak ta nitelendirilir. Burada görmeniz gereken yerler ayrıntılarıyla şu şekilde,
- Akseki Etnografya Müzesinde 5 Bin Metaryal Sergileniyor
- Akseki Dipsiz Göl Kafa Dinleyeceğiniz Doğal Güzelliklere Sahip
- Çimi Yaylası Kamp Yapanlara Yıldızları Getiriyor. Akseki Çimi Köyü Yaylası
- Düdencik Mağarası Türkiye’nin En Derin Mağarası (Çınardibi Mağarası)
- Akseki Tarihi Düğmeli Taş Evleri Mimari Yapısı İle Büyülüyor
- Kartallı Mağarası Akseki Kuyucak Beldesinde (Bağırcak Mağarası)

Akseki Etnografya Müzesi
Alanya’da Gezilecek Yerler
Antalya’nın en büyük ilçesi konumundaki Alanya il olmaya aday yerlerdendir. Buranın müdavimleri de başkadır. Alanya ve Mahmutlar yazlıkçılar ile dolar ve özellikle Temmuz Ağustos ayları en yoğun dönemini yaşar. Alanya Konaklama ihtiyacı bu yüzden yazları artar. Milyonlarca kişinin aynı anda bulunduğu şehirde yaz aylarında da hareketlilik gündüz ve gece sürekli kendisini gösteriyor. Alanya’da gezilecek yerler hakkında sizlere ayrıntılı bilgi vermiştik.

Kızılkule
- Kızılkule Nerede? Neden Yapılmış? Giriş Ücreti
- Sapadere Kanyonu, Nerede, Nasıl Gidilir? Giriş Ücretli mi?
- Syedra Antik Kenti Gün Yüzüne Çıkmayı Bekliyor
- Alanya’da Gezilecek Yerler
- Alanya Kalesi (Alaiye Kalesi)
- Alanya Etnografya Müzesi (Kızılkule) Kentin Kültürel Yaşamını Yansıtıyor
- Dim Çayı Nerede? Nasıl Gidilir? Burada Neler Yapılır? Giriş Ücretli mi?
- Kleopatra Plajı Nerede Nasıl Gidilir? Giriş Ücretli mi? Hikayesi Ne?
- Damlataş Mağarası Turizme Açılan İlk Mağara Olarak Alanya’da Bulunuyor
Demre’de Gezilecek Yerler
- St Nikolas Kilisesi Müzesi (Noel Baba Kilisesi) Aziz Nichalous
- Andriake Antik Ören Yeri Likya Uygarlıklar Müzesi
- Demre’de Gezilecek Yerler
- Demre Taşdibi Plajı Demre’nin En Çok Denize Girildiği Yer
- Simena Antik Kenti Ören Yeri Dünya’da Eşi Olmayan Bir Güzellik
- Demre Kuş Cennetine Nasıl Gidilir? Hangi Kuş Türleri Burada Bulunuyor?
- Üçağız Köyü (Üçağız Mahallesi) Kekova – Kaleköy -Theimussa
- Çayağzı Limanı, Çayağzı Plajı Demre Antalya’da
- Hoyran Köyü
- Kyaenai Antik Kenti Çınlayan Kayalıkları Demre Antalya’da
- Myra Antik Kenti Ören Yeri Bir Dünya Markası

St Nichalous Müzesi Kilisesi
Elmalı’da Gezilecek Yerler
- Antalya Elmalı Müzesi
- Elmalı Tarihi Çatal Çeşme
- Tarihi Elmalı Bey Hamamı Tarihi ve Özellikleri
- Tarihi Elmalı Evleri
- Elmalı’da Gezilecek Yerler
- Karaburun Tümülüsü Antalya Elmalı Ören Yerlerinden
- Elmalı Gilevgi Kalesi
- Ömer Paşa Türbesi Camii Külliyesi
- Evdirhan (Evdir Han) Bir Selçuklu Kervansarayı
- Gökbük Kanyonu Gezi Masalı Nasıl Yazılır?
- Abdal Musa Türbesi Tekkesi Nerede Nasıl Gidilir?
- Semahöyük Antik Kenti
Finike’de Gezilecek Yerler
- Andrea Doria Koyu Finike’nin Güzelliklerinden
- Rhodiapolis Antik Kenti
- Limyra Antik Kenti Ören Yeri
- Kırkgöz Kemeri
- Arykanda Antik Kenti
- Suluin Mağarası
- Gökbük Kanyonu Gezi Masalı Nasıl Yazılır?

Finike
Gazipaşa’da Gezilecek Yerler
- Selinus Antik Kenti
- Nephelis Antik Kenti
- Lamos Adanda Antik Kenti
- Antiocheia Ad Gragum Antik Kenti
- Yalan Dünya Mağarası
- Kızılin

Gazipaşa Selinus Antik Kenti
Gündoğmuş Gezilecek Yerler
- Uçan Şelale
- Casae antik Kenti
- Geyik dağı
- Pınarbaşı
- Cem Paşa Camii
- Çeyiz Deliği
Kumluca Gezilecek Yerler
- Olimpos
- Adrasan
- Çıralı
Manavgat Gezilecek Yerler
- Manavgat Şelalesi
- Apollon Tapınağı
- Aspendos Köprüsü
- Manavgat Külliye Cami
Plajlar Gezilecek Yerler
- Adrasan Plajı
- Adrasan Suluada
- Ayışığı plajı
- Büyük çakıl plajı
- Ceneviz koyu
- Delik deniz kral koyu
- İncekum
- Kaputaj Plajı
- Karaöz plajı
- Keykubat
- Kızılin ve Selinus plajı
- Konyaaltı plajı
- Koru plajı doğal havuzları
- Küçük Çakıl Plajı
- Patara Plajı
- Papaz Koyu
- Phaselis Plajı
- Portakal Plajı
- Sarısu Plajı
- Tersane Koyu
- Sazak Plajı
- Soğuk Kapı
- Taşdibi Plajı
- Çayağzı Plajı
Müzeler
- Antalya Müzesi
- Antalya Oyuncakevi Müzesi
- Side Müzesi
- Side su altı müzesi
- Antalya Deniz Biyolojisi Müzesi
Kanyonlar

Döşemealtı Güver Uçurumu
- Ahmetler
- Darıbükü
- Göynük
- Güver Uçurumu
- Kapuz Kanyonu
- Köprülü kanyon
- Saklıkent Kanyonu
- Tazı Kanyonu
Göletler
- Akbaş Göleti
- Doyran Göleti
- Kral Havuzu
- Serik Doğal Havuzlar
- Ekşili Göleti
Şelaleler

Kurşunlu Şelalesi
- Kurşunlu Şelalesi
- Manavgat Şelaleri
- Manavgat Boğazı
- Naras Barajı
- Oymapınar Barajı
- Su Uçtu Şelalesi
- Uçunsu Şelaleleri
Antalya ülkemizin turizm açısından en önemli şehirlerimizden. Yıllık yaklaşık 9 milyon turistin geldiği bir şehirden bahsedersek bu anlamda özellikle Temmuz ve Ağustos aylarındaki yoğunluk bir hayli fazla oluyor. Bir çok turist her şey dahil konaklama tercih ettiği için havaalanından oteline gidiyor ve tatili bitince de tekrar havaalanından ülkesine dönüyor. Bu durum Antalya’lı esnaf açısından da olumsuz bir husus. Fakat tarihi dokusu, doğal güzellikleri ile Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi Antalya Dünyanın En Güzel Yeri. Bu sebeple Antalya gezilecek yerler gezi masalınız açısından da önemli.