Gündoğmuş Uçansu Şelalesi (Çündüre Şelalesi)

Gündoğmuş Uçansu Şelalesi (Çündüre Şelalesi)

Antalya Gündoğmuş ilçesi sınırlarında bulunan Uçansu Şelalesi, son dönemler de sıcaklardan kaçan yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olmuş durumdadır. Antalya’nın Gündoğmuş ilçesine bağlı Kayabükü köyünde yer alan bu şelale Antalya merkeze 165 km uzaklıkta bulunuyor. Şelaleye serinleme amaçlı gelenlerin yanı sıra kamp yapmak için de ziyaret yapanlar bir hayli fazladır.

Toroslar’dan akıp gelen kar suları ile beslenen şelale görüntü olarak da misafirlerini kendine hayran bırakıyor. Sadece şehir dışından değil, yöre halkından da büyük ilgi gören Uçansu Şelalesi karşısında bir kamp alanı da bulunmaktadır. Antalya plaj, deniz, kamp alanları ve doğal harikaları ile muhteşem bir tatil serinizin tüm etkenlerini taşıyan özelliklere sahiptir.

Alternatif turizme aday olan şelalenin suyu da bir hayli soğuk görünüyor. Bunun en büyük sebebi şelalenin dağlardan gelen kar suyu ile besleniyor olmasıdır. Yaklaşık 50 metreye kadar çıkabilen yükseklikten akan su, bembeyaz bir görüntü çiziyor.

Uçansu Şelalesinde Kamp Yapılır mı?

Özellikle yaz aylarında kamp yapmak için muhteşem bir tercih olan Uçansu şelalesi sizlere farklı bir deneyim yaşatmaktadır. Kamp severlerin araştırmalarından biri bu anlamda Uçansu Şelalesinde kamp yapılır mı olmaktadır. Burada kamp yapabilirsiniz. Zira burada sizinle birlikte kamp yapanları görürsünüz. Aynı zamanda yeni dostların başlangıcı olur. Sevenler için kamp alanları listesindeki önemli kalem olabilecek özelliklere sahiptir.

uçansu şelalesi

Uçansu Şelalesi

Halk arasında şelaleye Çündüre Şelalesi’de deniyor. Aslında Antalya’da birçok şelale var, buraya geldiğinizde yüzme, yürüyüş yapma, kamp kurma, fotoğraf çekme gibi birçok etkinliği gerçekleştirebilirsiniz. Antalya şelaleler ile ünlü bir yerdir. Bu anlamda toroslar en zengin yerleri olmaktadır.

Şelalenin en görkemli olduğu zaman Nisan ve Mayıs ayları olarak biliniyor. Bu dönemde eriyen kar suları şelaleye görsel bir şov yaptırırken misafirlerini etkilemeyi de başarıyor. Ağustos ayları da şelalenin suyunun en cılız olarak aktığı döneme denk geliyor. Görselliği kaçırmak istemiyorsanız, İlkbahar sonu yaz başı gibi ziyaret gerçekleştirmeniz önerilir. Peki, Uçansu Şelalesi’ne nasıl gidilir?

Gündoğmuş Uçansu Şelalesi Nasıl Gidilir? Ücretli Midir?

Uçansu Şelalesi, hem yurtiçinden hem de yurtdışından birçok ziyaretçiyi ağırlıyor. Dileyen misafirler şelale karşısındaki kamp alanında kamp yapma olanağına da sahiptir. Ancak günü birlik geziler de kolaylıkla planlanabilir.

Bu eşsiz güzelliği ziyaret etmek için Gündoğmuş Uçansu Şelalesi nasıl gidilir diye düşünüyorsanız önce Gündoğmuş ilçesine ulaşmanız gerekiyor. Zaten yönlendirici tabelalar karşınıza çıkacak ve sizi şelaleye ulaştıracaktır. Şelale Antalya merkezine 165 km uzaklıkta yer alıyor. Özel araç ya da taksi kullanabilirsiniz.

Şelalenin güzelliği karşısında kampa yapabilmek de mümkündür. Kamp yapma seçeneğini düşünenler için belirtelim ateş yakmak serbesttir. Kamp yapmak istediğiniz yere kadar araçla gelmeniz de mümkündür. Dilerseniz şehir merkezinden ihtiyaçlarınızı tedarik edebilirsiniz. Çünkü etrafta market bulunmuyor. Ancak çeşme ve WC imkânı vardır.

Uçansu Şelalesi Giriş Ücreti

Kamp yapmak için ideal bir bölge olan Gündoğmuş Uçansu Şelalesi giriş ücreti bulunmuyor. Yani birçok kamp yeri gibi ücretli bir yer değil. Sizden herhangi bir ücret talep edilmez.

Şelaleden akan su Manavgat üzerinden Akdeniz’e kadar ulaşıyor. Bu uzun yolculuğa şahit olmak isterseniz, burayı Gündoğmuş Uçansu Şelalesi gitmek için Nisan Mayıs aylarında bir ziyaret planlayabilirsiniz. Şelale yılın bu aylarında en görkemli halini alıyor.

Antalya’da birçok kişinin rafting yapmak için geldiği Alara Çayı’nın kaynağını oluşturan bu şelale, görenleri mest etmeye devam ediyor. Yılın en güzel ve etkileyici zamanlarında ziyaret edebileceğiniz Gündoğdu Şelalesi’ni ziyaret listenize ekleyebilirsiniz.

YAZAR BİLGİSİ
Büro Yönetimi Yönetici Asistanlığı, Kamu Yönetimi, Fotoğraf ve Sinema, Yeni Medya ve Gazetecilik ile İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimi gören Turan AY 1997 yılından bu yana internet dünyasında aktif faaliyet gösteriyor. Ekonomi, Fotoğraf ve Gezi kategorilerinde blogları bulunuyor. Aynı zamanda Youtube Kanalı olan yazar Turan Ay'ın onlarca eğitim sertifikası mevcuttur.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.