Mersin Tarsus Şelalesi Özellikleri ve Güzellikleri Göz Kamaştırıyor

Mersin Tarsus Şelalesi Özellikleri ve Güzellikleri Göz Kamaştırıyor

Çukurova’yı oluşturan önemli akarsulardan biri olan Berdan Nehri üzerinde bulunan Mersin Tarsus Şelalesi soğuk suyu ve serinliği ile ünlü doğal güzelliklerden biridir. Mersin ilinin Tarsus ilçesinde bulunan şelale ilçeye 2 km uzaklıktadır. Bu nedenle yürüme mesafesindeki ziyaret edilebilen doğal parklardan bir tanesidir.

Mersin ve Tarsus arası 26 km mesafededir. Özel araçlarla oldukça kolay bulunabilen Tarsus Şelalesi ziyareti için Mersin kalkışlı tur gezileri bulunmaktadır. Ayrıca Tarsus ilçesinde Şelaleye giden toplu taşıma araçları da mevcuttur.

Tarsus Şelalesi Irmak yatağının değiştirilmesi fikri ile Bizans İmparatoru Justinyen’in kenti su taşkınlarından korumak için yaptırmış olduğu bir eserdir. (M.S. 565) Bu nedenle tarihi eser niteliği taşımaktadır. Şelalenin bulunduğu bölge ise Roma dönemine kadar mezarlık olarak kullanılmıştır. Yaz aylarında azalan sularda bu antik mezarları görmek mümkündür. Fakat mezarların çoğu suyun tahribatına ve insanların tahribatına uğramıştır. Diğer şelalelerden farklı olarak etrafı tarihi ve doğal güzelliği ile dikkat çekicidir. Mersin Tarsus Şelalesi her yıl yerli ve yabancı turistler tarafından sık sık ziyaret edilir. Tarsus Şelalesi suyunun soğukluğu ile doğal bir şifa kaynağı olduğu rivayet edilir.

Tarsus Şelalesi’nde Neler Yapılabilir?

Tarsus Şelalesi çevresi mesire alanı olma özelliği ile yerli halkında sıkça piknik yapmak için tercih ettiği tabiat parkıdır. Şelaleye giriş ücretsizdir.  Şelalenin sağında ve solunda piknik masaları bulunmaktadır. Ağaçların arasındaki doğal güzelliği ve çağlayan suyun verdiği serinlik nedeni ile piknik yapmak için tercih edilen yerler arasındadır. Ayrıca şelale çevresinde yeme içme üzerine çeşitli işletmeler mevcuttur. Şelalenin yakınındaki restoranlarda yemek yenilebilir. Gezi içindeki molalarda manzaraya karşı bir şeyler içilebilir.

Mersin Tarsus Şelalesi

Mersin Tarsus Şelalesi

Tarsus Şelalesinde Kahvaltı

Mersin Tarsus Şelale çevresi kahvaltı işletmeleri ile de meşhur bir bölgedir. Yöresel ürünler ile sunulan serpme kahvaltı ziyaretçiler tarafından sıkça tercih edilir. Tarsus Şelalesi’nde serpme kahvaltı sonrası gezi turunda fotoğraf çekimi için eşsiz güzellikte manzaralar görebilirsiniz. Özellikle gün doğumu ve gün batım manzaraları şelaleye yansıyan ihtişamlı görünüşüyle profesyonel ve amatör fotoğrafçılar için vazgeçilmez özelliktedir. Şelale çevresinde seyir alanları ve fotoğraf çekimleri için alanlar bulunmaktadır. Tarsus Şelale gezisi için genellikle ilkbahar ve kış ayları önerilmektedir. İlkbahar aylarında dağlara yağan karın erimesiyle çağlayan şelale en yüksek debiye ulaşmaktadır. Yaz aylarında şelale suyu azalsa da soğukluğunu kaybetmez. Bu nedenle yaz aylarında serinlemek isteyen birçok ziyaretçiyi ağırlar.

Berdan nehrinin yanında bulunan Tarsus eski medeniyetlere ev sahipliği yapmış, tarihi eserleri ile ünlü görülmesi gereken ilçelerden biridir. Temiz havası ve bozulmayan doğası ile Tarsus gezisi planlayan turistler için konaklama imkânları da mevcuttur. Tarsus içerisinde otel ve butik otellerde konaklayabilir, bütün tarihi eserleri ziyarette bulunabilirsiniz. Tarsus Şelalesi yakınlarında gezilebilecek birçok doğal tarihi eserler ve kentler bulunmaktadır. Bunlardan en ünlüleri Ashap-ı Kehf Mağarası (yedi uyurlar), Taş Kuyu Mağarası ve Nusret Mayın Gemisi Kültür Parkı’dır.

Mersin Tarsus Şelalesi Giriş Ücreti Ne Kadar?

Mesire alanları ve tarihi yerler ile özel mekanlar giriş ücreti ile gezilebilmektedir. Bu anlamda buraya ziyarette bulunmak isteyenler Tarsus Şelalesi giriş ücreti ne kadar olduğunu merak etmektedir. Şelaleye girişler bu anlamda ücretsiz olarak yapılabilmektedir.

Tarsus Şelalesi Merkeze Kaç Km?

Tarsus şelalesinin güzelliğine kapılmak isteyenler Tarsus Şelalesi merkeze kaç km sorgusu yapmaktadır. Bu anlamda Tarsus ilçe merkezine yaklaşık 1 km mesafesi olan bir yerdir. Tarsus gezilecek yerler açısından önemli yerlerden birini oluşturmaktadır.

Tarsus Şelalesi Suyu Nereden Geliyor?

Muhteşem bir doğal gösteri sunan Tarsus şelalesi suyu nereden geliyor soruları sorulmaktadır. Tarsus şelalesi Çukurova Deltasında kendisine yer bulmaktadır. Bu aşamada en önemli kaynağı Berdan Irmağı olmaktadır. Toros Dağlarının güneydoğusundan çıkan derelerin birleşimi ile oluşmaktadır. Kısa bi yol sonrası Akdeniz’de yolculuğu son bulur.

Tarsus Şelalesi Hangi Şehirde?

Mersin ilinin Tarsus ilçesinde bulunan Tarsus Şelalesi şehrin kuzeyinde yer almaktadır. Şelale Berdan Çayı’nın yaklaşık 5 metre yükseklikten dökülmesi ile meydana gelmektedir. Berdan çayı aynı zamanda Kydnos olarak bilinmektedir. Mersin gezilecek yerler açısından çok zengin bir Akdeniz şehridir. Antalya’dan sonra en uzun sahil şeridine sahip bir yerdir. Bu anlamda binlerce yıl yaşam alanı olarak anavatanı olarak seçen onlarca medeniyetin burada izleri bulunmaktadır. Bu izler günümüzde en güzel haliyle sergilenen özel yerlerdir. Bunun yanında Mersin Tarsus şelalesi gibi yüzlerce doğal güzellikleri barındırmaktadır.

YAZAR BİLGİSİ
Büro Yönetimi Yönetici Asistanlığı, Kamu Yönetimi, Fotoğraf ve Sinema, Yeni Medya ve Gazetecilik ile İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimi gören Turan AY 1997 yılından bu yana internet dünyasında aktif faaliyet gösteriyor. Ekonomi, Fotoğraf ve Gezi kategorilerinde blogları bulunuyor. Aynı zamanda Youtube Kanalı olan yazar Turan Ay'ın onlarca eğitim sertifikası mevcuttur.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.