Turanköy Egenin Keşfedilmemiş Bakir Tatil Bölgesi

Turizm açısından kendisine ilk kez sayfa açmaya çalışan Turanköy Balıkesir sınırları içerisinde kendisine yer bulmuş. Ancak buraya gelenler tekrar gelmenin hesapları ile evine dönerken günübirlik geziler için çevreden gelenlerde az değil.
Balıkesir’in Marmara denizi kenarındaki ilçesi Bandırmaya yaklaşık 18 km mesafede yer alan Turan Köyü’ne gitmek isteyenler özel araçları, ticari taksiler ve toplu taşıma minibüsleri ile gidebiliyor. Turanköy Bandırmaya 20 dakika mesafede bulunuyor.
Turanköy’e Nasıl Gidilir?
Erdek sahil yolunu takip ile Kapıdağ kıyılarının güzel manzarası ile gidebileceğiniz Turanköy’de neler yapılır? Buranın özelliği ne? Ne zaman gidilmeli gibi sorularınıza yanıt bulmak istedik. Buraya İstanbul’dan İDO feribotları ile de gidebiliyorsunuz. Bu anlamda yaklaşık seyahat süreniz 1 saat 45 dakika oluyor. Bandırma sonrası araçlarla Turan Köyüne geçebilirsiniz. Kendi aracınızla İstanbul’dan gelmeyi düşünüyorsanız Bursa, Balıkesir, Bandırma, Erdek karayolu üzerinden bir güzergah belirlemelisiniz. Burada yaklaşık mesafeniz 270 km.
Ankara’dan Turan köyüne gelmek isteyenlerin mesafesi yaklaşık 510 km. Bunun için de Eskişehir, Bursa Bandırma Erdek yolu takip edilmelidir. İzmir’den Turanköy güzelliklerini yaşamak isteyenlerin mesafesi ise 294 km. Güzergahınız ise Manisa Aksihar, Balıkesir, bandırma Erdek üzerinden oluyor.
Turanköyü’ne ziyaretlerin en büyük nedeni çam ormanları arasındaki güzelliklere kendisini yaslamış Turanköy plajı, beyaz kumu, tertemiz berrak denizi ve sığ su severler için derin olmayan denizi olarak sıralanabilir. Bazı balık severler burada balık avlama ile gününü geçiriyor. Günübirlik gezi olarak olarak Erdek, Bandırma ve Gönen gibi ilçelerden buraya geliniyor.
Turanköy’de Gezilecek Yerler
Turan Köyün’de bulunan orman ve şelaleler sizlerin en çok rağbet göstereceğiniz yerler olacaktır. Yine burada denize girenler sahilde bulunan restoran ve kafelerden de uygun fiyat şartlarında hizmet alabiliyorlar. Ege Bölgesi ve Gönen, Bandırma, Erdek üçgeninde bulunan bölgenin vazgeçilmezlerinden birisi de zeytin ve zeytin ürünleri oluyor. Burada da en leziz zeytinleri ve ürünlerini alabiliyorsunuz.
Turanköy’de Ne Yenir?
Turizme henüz yeni açılma yolundaki köyde restoranlardan ziyade daha küçük pideci, kafe, kebap salonu gibi yerler bulunuyor. Fakat deniz kenarı olması burada balık ürünlerinin tüketilmesine öncülük ediyor. Özellikle odun ateşinde palamut ve lüfer en çok tercih edilen balık ürünleri oluyor. Türkiye’de denize kenarı olan sayılı köyler arasında bulunan Turanköy mutlaka görülmeli ve gezi masalınıza eklenmeli dersek yanlış olmayacaktır.
Turanköy’de Konaklama
Burasının henüz turizme kendisini açamadığını belirtmiştik. Konaklama yapacağınız büyük ve yıldızlı otelleri bulmanız imkansız. Ancak bölge halkı bu anlamda ev pansiyonculuğu hizmeti veriyor. Buranın en büyük özelliği bakir olması ve henüz turistik olarak yoğun olmaması. Huzur ve sakin tatili sevenler için ideal bir köy.
Turanköy’e Ne Zaman Gidilmeli?
Turanköy de tatil yapmak ve buranın güzel aurasını içinize çekerek enerji depolamak için gitmeniz gereken dönem Haziran ve Eylül ayları arasında olması doğru olur. Çünkü Ege Bölgesinin denizi Haziran ay’ından itibaren girilebilecek seviyede ısınıyor.