Büyüleyici doğa harikaları

Büyüleyici doğa harikaları

Birbirinden güzel büyüleyici doğa harikaları sizlerin hiç görmediğiniz duygular yaşatıyor. Tatil, geziler, seyahatler, dinlenmeler derken doğanın bazı ihtişamlı güzelliklerini gözden kaçırıyoruz. İlginç yeryüzü şekilleri, denizlerin farklı görünümleri ve daha neler neler…

Doğa bir bütündür. İnsan hayatı ile bütünleşen, insan ruhuna dinginlik veren bazen de insan ruhunun derinliklerini en iyi şekilde inceleyen bir “bilim dalı”dır. Mesela çok sinirli olduğunuzda, “öfkem dağlar gibi” dersiniz, ruhunuzun derinliklerinde hissettiğiniz bir huzuru yakaladığınızda ise “kuş kadar hafifim” gibi tabirler kullanırsınız.

Büyüleyici Doğa Harikaları Sizleri Hayretlere Düşürüyor

Yani insan ile doğa, ayrılmaz ikililerdir. İşte bu yüzden diyorum ki büyüleyici doğa harikaları hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor. Bu fikre sahip olan biri olarak dünyanın farklı yerlerinden büyüleyici doğa harikaları hakkında bilgi edindim ve sizlerle de paylaşmak istedim. Hadi, şimdi hep birlikte bakalım. Kim bilir? Belki de kendinizle ait yeni doğal terimler keşfedersiniz.

Büyük Mavi Delik, Belize

büyüleyici doğa harikaları

Dalış sporu, zannedersem su sporları arasında adrenalin yapmak için en çok tercih edilenidir. Doğrusu her yerde dalışa girmek büyük cesaret ister diye düşünüyorum. Beliz’deki büyük mavi delik de böylesine bir yerdir. Tamamen doğal oluşum sonucu oluşan delik, 300 metre çapında ve yaklaşık 125 metre derinliğe sahip bir doğa oluşumudur. Burası biraz ürkütücü olmakla birlikte tüplü dalış yapmak isteyenler için de güzel bir fırsattır.

Plitvice Gölleri, Hırvatistan

Büyüleyici doğa harikaları

Doğa ile baş başa güzel vakit geçirebileceğiniz bir diğer yer ise Hırvatistan’da bulunan Plitivice Gölleri’dir. 16 gölden oluşan bu doğa harikası yerde bulunan şelaleler ise insan ruhuna en güzel dinginliği vermeye yetiyor. Şelaleler insan ruhuna verdiği dinginlikle de kalmıyor, aynı zamanda 16 gölü de birbirine bağlıyor. Yürüyüş yapmak için gayet güzel olan bu ortamda ahşap yürüyüş yollarını kullanarak doğa ile bütünleşmenin eşsiz keyfine ulaşabilirsiniz.

Zhangye Danxia, Çin

Zhangye Danxia

Çin turizminin önemli bir alanını kapsayan Zhangye Danxia, muhteşem manzarası ile göz kamaştırıcı bir nokta. Ebru sanatını daha önce görmüşsünüzdür. Burası, sanki büyük bir elin mahir sanatının dokunuşu sonucunda oluşmuş bir yer gibi duruyor. 2011 yılında ulusal parka dönüşen bu doğa güzelliği, harika bir gezi noktasıdır.

Çizgili Buzdağları, Antarktika

Soğuk iklimlere alışık iseniz ve soğuğun iliklere kadar hissedildiği yerlerde vakit geçirmeyi seviyorsanız Antarktika kıtasında yer alan çizgili buzdağları tam size göre bir yer. Burası, yeryüzünün en ilginç yerlerinden biridir. Beyaz buzdağları arasında kalmak herhalde ruha yeteri kadar enerji verir. Bir de mavi-beyaz şekilde görünen buz dağları var ki bunlar da mükemmel bir görünüme sahip. Hazır Antarktika kıtasının buzdağlarından söz etmişken buranın buz otellerini de değerlendirmede fayda vardır.

Alabaster Sahili, Fransa

Doğa ile baş başa kalmanın farklı bir rotasında yer almak isteyenleri Fransa’ya doğru yolculuk yapmaya davet ediyorum. Côte d’Albâtre, doğanın en harika noktalarından biridir. Burayı ilginç kılan özellik, felezelerdir. Bazen kemer şeklinde görünen bu doğa oluşumları, 130 km. uzunluğunda ve 100 metre yüksekliğindedir. Aslında Antalya’dan burayı bilirsiniz fakat buranın devasa uzunluğu, şaşırtıcı olduğu kadar farklılığını da ortaya koyuyor.

Okunmalı Keşif Zamanı: Dünyanın En Tuhaf 10 Yeri

Bryce Kanyonu, ABD

Kapadokya Peribacalarını bilirsiniz… Yakınımızda olduğu için belki de yeryüzü şekillerine alışığız burada. Ancak ABD’de yer alan Bryce Kanyonu, çok daha farklı bir doğa oluşumudur. Denizden yüksekliği 2000 metre olan kanyon, piramitlere benzer yönü ve peri bacalarını andıran görünümü ile bir doğa harikasıdır.

Okunmalı 7 bin yıllık geçmişiyle Malta

Moeraki Kayaları, Yeni Zelanda

Dünyanın farklı yerlerinde farklı yeryüzü oluşumları görünüş itibari ile kendine hayran bırakıyor. Bunlardan biri de Yeni Zelanda’da yer alıyor. Koekohe sahilinde yer alan yuvarlak taşlar sahil boyunca uzanıyor ve mükemmel bir görünüm sergiliyor. Ülkemizin Ege ve Akdeniz bölgesindeki antik yerler hakkında anlatılan efsanelere benzer efsaneler, burası için de anlatılır. Yerli halkın anlattıklarına göre bundan milyonlarca yıl önce Maori yakınlarında batan gemide bulunan sebze sepetlerinin taşlaşarak bu hale geldiğine inanıyorlar.

Okunmalı : Avustralya’nın Liman şehri; Brisbane

Yedi Renkli Toprak, Chamarel, Mauritius

Doğanın harikalarından bir başka yer ise Mauritius’ta tatilcileri bekliyor. Mükemmel görünümleri seyre dalmak, oluşumları hakkında bilgi edinmek, tatilin keyifli hale gelmesini sağlayacaktır. Kırmızı, kahverengi, mor, eflatun, yeşil, mavi ve sarı renklere bürünmüş toprak parçalarının oluşturduğu yedi renkli toprak, görülmesi gereken en harika yerlerden biridir. Oluşumun nedeni ise farklı renkteki kumların farklı katmanlar oluşturması sonucu ortaya çıkmış

Okunmalı Asya’da vizesiz seyahat edilebilen yerler

Devler Kaldırımı, Kuzey İrlanda

60 milyon yıl önce volkanik patlamalar sonucu Kuzey İrlanda sahilinde oluşan bu doğal oluşum, günümüz turizm dünyasının üzerinde en çok durduğu yerlerden biridir. Sahil şeridi boyunca uzanan devler kaldırımı, dünyada görüp görebileceğiniz en harika oluşumlardan biridir.

Büyüleyici doğa harikaları ile baş başa kalmak, ilginç yüzeysel oluşumların sunduğu güzelliklere tanıklık etmek ve tatilin seyrini değiştirmek isteyenlere önerdiğim bu yerleri gördüğünüzde, anlatımların çok daha üzerinde mükemmel yerler olduğunu anlayacaksınız.

YAZAR BİLGİSİ
Büro Yönetimi Yönetici Asistanlığı, Kamu Yönetimi, Fotoğraf ve Sinema, Yeni Medya ve Gazetecilik ile İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimi gören Turan AY 1997 yılından bu yana internet dünyasında aktif faaliyet gösteriyor. Ekonomi, Fotoğraf ve Gezi kategorilerinde blogları bulunuyor. Aynı zamanda Youtube Kanalı olan yazar Turan Ay'ın onlarca eğitim sertifikası mevcuttur.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.