Gümüşlük Halk Plajı Nerede Ücreti Ne Kadar Nasıl Gidilir?

Gümüşlük Halk Plajı Nerede Ücreti Ne Kadar Nasıl Gidilir?

Bodrum’un doğal güzelliklerini gezmekle ve saymakla bitirmeniz neredeyse imkansız. Farklı özellikler ile sizlere kollarını açan Bodrum Gümüşlük Halk Plajı ‘da bunlardan sadece biri. Turizm açısından yüzlerce oteli binlerce kişiye ev sahipliği yapan Gümüşlük plajı nerede? Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti Ne Kadar sorularının yanıtları burayı ziyaret edenlerin sordukları başlıca sorular.

Gümüşlük Halk Plajı Dergilere Kapak Oldu

Gümüşlük Bodrum’un bir mahallesi konumunda olsa da merkeze uzaklığı yaklaşık 22 kilometredir. Buranın denide dik yamaçlarına kurulan otelleri ile denizinin doğal liman olması herkesi cezp eder. Ancak esen rüzgarların sıklığı nedeniyle denizinin biraz dalgalı olduğunu söylemek mümkün. Deniz kenarı ve kıyı şeridinde balık restoranlarına sık rastlayacağınız Gümüşlük’ün ayrıca National Geographic gibi dergilere  kapak olduğunu da belirtmek gerekiyor. Dünya’nın güneşin en güzel battığı birkaç yerden biri olarak seçen dergi buraya da yer vermiş.

İlginizi çekebilir Bodrum Gezilecek Yerler – Rüya Gibi Bir Tatilin Adresi

Gümüşlük Halk Plajı Özellikleri

Gümüşlük halk Plajının uzunluğu yaklaşık 120 metre genişliğinin de yer yer 10 metre olduğunu söylemek mümkün. Diğer adı da Çayıraltı Halk Plajıdır. Rüzgar ve denizde dalga olması buranın daha sakin kalmasını sağlamış. Bu sebeple sakin bir tatil tercihi olanlar burayı daha çok seçiyor.

Gümüşlük’te Tavşan Adası Çok Merak Ediliyor

gümüşlük halk plajı

Gümüşlük’e gelenlerin en çok merak ettiği yerlerden bir yer de Tavşan Adası. Buranın özelliği ise denizden yürüyerek adaya geçiliyor olması. Başlı başına bu ada bile en azından günübirlik gezi imkanları için kapılarını açıyor. Gümüşlük Halk Plajı sahili ve kıyı şeridinin genel itibarla kum ile kaplı olduğunu söylemek mümkün. Ancak bir Akdeniz’e göre daha serin bir suya sahip.

Gümüşlük’te Yeme ve İçme

Gümüşlük ve çevresinde plajları denize girmek ve serinlemek için seçenler için farklı bölgelerde kafeteryalar mevcut. Buralardan yiyecek ve içecek ihtiyacı karşılanabiliyor. Bodrum merkezine oranla çok daha ekonomik satışların olduğunu belirtmek doğru olacaktır. En güzel yanı da buradaki duşları ile soyunma kabinleri için ücret ödeyemeyecek olmanız.

Burası adı üzerinde bir halk plajı. Bu sebeple Gümüşlük Halk Plajı ile etrafında gününüzü geçirmek için bir ücret ödemesi yapmanız da gerekmiyor. Yani ücretsiz deniz, ücretsiz duş ve ücretsiz soyunma kabinleri sizleri bekliyor. Fakat şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz buna da ayrı ücret ödemesi yapmak zorunda kalıyorsunuz.

Bodrum merkezinden Gümüşlük Halk Plajı’na gelmek isteyenler kendi araçları ile ve şehir içi minibüslerle buraya gelebilir. Şehir içi minibüsler buraya yaklaşık 30 dakikalık zaman diliminde geliyor. GPS ile gitmek isteyenler için konumu da burada.

YAZAR BİLGİSİ
Büro Yönetimi Yönetici Asistanlığı, Kamu Yönetimi, Fotoğraf ve Sinema, Yeni Medya ve Gazetecilik ile İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimi gören Turan AY 1997 yılından bu yana internet dünyasında aktif faaliyet gösteriyor. Ekonomi, Fotoğraf ve Gezi kategorilerinde blogları bulunuyor. Aynı zamanda Youtube Kanalı olan yazar Turan Ay'ın onlarca eğitim sertifikası mevcuttur.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.