Türkiye’deki Saklı Cennet: Burhaniye

Türkiye’deki Saklı Cennet: Burhaniye

Balıkesir il sınırları içerisinde bulunan ve adeta saklı bir cenneti andıran Burhaniye, muhteşem güzellikleriyle ziyaretçileri için Ege kıyısında unutulmaz bir tatilin kapısını aralıyor.

Muhteşem palamut ve zeytin ağaçları arasında, tarihi geçmişiyle, tertemiz deniziyle Burhaniye, Ege’nin gün geçtikçe önemi artan tatil beldelerinden biri. Bölgedeki termal su kaynakları ziyaretçilerin dinlenip, sağlık sorunlarına çözüm bulmalarını sağlarken, muhteşem Kaz Dağları da manzarası ve etkileyici doğasıyla görenleri büyülüyor.

Burhaniye’de Görülmesi Gereken Yerler

1.Adramytteion Antik Kenti

Geçmişi 6. yüzyıla kadar giden kentin Lydia Kralı Alyates’in oğlu Adramys tarafından kurulduğu ve adını da ondan aldığı düşünülmektedir. 8 kilometrelik bir alanda kurulan şehrin en eski Anadolu şehirlerinden biri olduğu belirtilmektedir. Roma ve Bizans döneminden çok önemli kalıntıların bulunduğu bölgede yapılan çalışmalarla, şehrin ne kadar köklü bir geçmişe sahip olduğu her geçen gün biraz daha gün yüzüne çıkıyor. Siz de Burhaniye tatilinizde bu etkileyici antik şehri mutlaka görülecekler listenize almalısınız.

Okunmalı  Turanköy Egenin Keşfedilmemiş Bakir Tatil Bölgesi

2.Ören

Ören’in ismi Burhaniye ile adeta özdeşleşmiştir. Burada sanki zaman daha yavaş ilerler. Şehrin gürültüsünden uzak, sakin ve masum… Ören Plajı ise görebileceğiniz en güzel plajlardan biri. Mavi bayrakla ödüllendirilmiş olması da ne kadar güzel bir yer olduğunu gösteriyor zaten. Aradığını şey huzursa, Ören’i bu yaz tatil planlarınıza mutlaka dahil etmelisiniz.

Burhaniye

Burhaniye

Okunmalı . Ayvalık’a Özgü 3 Enfes İçecek

3.Kaya Sunakları

M.Ö 1000 yılına kadar giden geçmişiyle, insanoğlunun doğayla bütünleşme çabaları sonucu kayalara yapılan şekiller bölgenin geçmişine ışık tutuyor. Madra Dağı eteklerinde bulunan merdiven, sunak, dini tören mekanları gibi çeşitli şekillerde bulunan sunaklarda Frig inanış özelliklerine ait izler bulunmaktadır. İnsan eliyle ortaya çıkarılan bu eserleri mutlaka görmelisiniz.

Okunmalı  Ayvalık’ın Buluşma Noktası: Saatli Camii

4.Kaplıcalar

Burhaniye özellikle cilt ve romatizmal rahatsızlıklarına çok iyi geldiği bilinen termal kaynaklarıyla da hayli fazla ilgi görüyor. Pelitköy, Bostancı, Dutluca ve Karaağaç bölgelerinde bulunan kaplıcalar tercih edebileceğiniz termal bölgeler arasında yer alıyor.

Burhaniye Ören’e Nasıl Gidilir?

Bölgeye Edremit Koca Seyit Havaalanı’nı kullanarak ulaşmanız mümkün. Bunun için Balıkesir uçak bileti satın alarak, havaalanından araç kiralayarak ya da servislerle Burhaniye’ye ulaşabilirsiniz. Siz de Kuzey Ege’nin bu gizli cennetini keşfetmek için acele edin.

YAZAR BİLGİSİ
Büro Yönetimi Yönetici Asistanlığı, Kamu Yönetimi, Fotoğraf ve Sinema, Yeni Medya ve Gazetecilik ile İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimi gören Turan AY 1997 yılından bu yana internet dünyasında aktif faaliyet gösteriyor. Ekonomi, Fotoğraf ve Gezi kategorilerinde blogları bulunuyor. Aynı zamanda Youtube Kanalı olan yazar Turan Ay'ın onlarca eğitim sertifikası mevcuttur.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.