Anamur Çayı (Dragon Çayı)

Anamur Çayı (Dragon Çayı)

Toroslarda doğmasından sonra yaklaşık 35 kilometre mesafe alarak Akdeniz’e dökülen Anamur Çayı aynı zamanda Dragon Çayı olarak bilinmektedir. Uzunluğu ile sıralamada önemli bir yer edinen tatlı su yerli ve yabancı turistlere aktivite imkanı sağlar.

Anamur Çayı’nda Neler Yapılır?

Anamur Çayı aynı zamanda dragon çayı olarak ta bölgede bilinmektedir. Toros dağlarından yeryüzüne çıkan su yaklaşık 35 km mesafe alır. Yerli yabancı herkesin dinlence ve sportif balıkçılık yapmak için tercih etti çay aynı zamanda piknik ve mesire alanı olarak ta kullanılmaktadır. Anamur daha çok yerli turistlerin ziyaret ettiği bölgelerdendir. Bu sebeple özellikle yaz aylarında burası geniş alanları ile akşamları en popüler yerlerdendir.

Günübirlik Gezi İmkanı

Balık tutarak piknik yapmak için birebir günübirlik geziler yapma imkanı sunar. Kültürel açıdan belki sizi memnun etmeyebilir ancak Anamur Gezilecek Yerler açısından önemli bir yerdir. Yeraltı nehri olarak yeryüzüne çıkan su Çatalyatak, Yellice ve Kızcağız tepelerinde gün yüzüne çıkmaktadır. Suyun debisi ilkbahar ile en yüksek seviyesine ulaşır. Bu dönemde burayı görmek en iyi zamanıdır. Anamur Gezilecek Yerler Listesine bakmanızı öneriyorum.

Kaş, Masat ve Gökçe Dereleri İle Birleşiyor

Suyun yeryüzüne çıkışında fışkırmasıyla çıkardığı ses ve uğultu ilginç görüntüler verir. Daha sonra Kaş, Masat ile Gökçe dereleri ile birleşen Anamur Çayı Akdenize dökülmeden önce uzun bir süre kızılçamlara, karaçamlara, sedir, ardıç ve meşe ağaçlarına yataklık yapar. Bölgede bulunan yabani hayvanlar ile doğal ortamda görebileceğiniz bir çok hayvanı burada görme imkanınız olabilir.

Anamur Çayı (Dragon Çayı)

Anamur Çayı Parkuru

Spor ve suyla ilgili yapılacak aktiviteler için Anamur çayı önemli bir adrestir. Kano ile rafting açısından önemli bir yerdir. Burada Kılıçderesi ile Anamur çayının birleştiği noktadan başlayan bir parkurdan bahsetmek mümkündür. Yaklaşık 10 km mesafedeki parkur Alaköprü’de ile son bulur. Parkurun başlangıcı da Çaltıbükü köyü yol ayrımından sonra yaklaşık 15 km mesafe ile başlar. Kano ve raftingi sporu yapılırken ağaçların kökleri ve taşlara dikkat edilmesi gerekir. Burada zorluk derecesi 1-2 olarak gösterilse de bazı bölümlerinde 3 zorluk derecesine ulaşılır.

Özellikle bölge halkının sık sık ziyarette bulunduğu Anamur Çayı bazı kaynaklarda Dragon çayı olarak geçmektedir. Bu çerçevede Anamur’da Gezilecek Yerler açısından listenize eklemeniz önemli bir husus.

YAZAR BİLGİSİ
Büro Yönetimi Yönetici Asistanlığı, Kamu Yönetimi, Fotoğraf ve Sinema, Yeni Medya ve Gazetecilik ile İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimi gören Turan AY 1997 yılından bu yana internet dünyasında aktif faaliyet gösteriyor. Ekonomi, Fotoğraf ve Gezi kategorilerinde blogları bulunuyor. Aynı zamanda Youtube Kanalı olan yazar Turan Ay'ın onlarca eğitim sertifikası mevcuttur.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.