Kibyra Antik Kenti Giriş Ücreti – Kısa Bilgi – Tarihçesi

Kibyra Antik Kenti Giriş Ücreti – Kısa Bilgi – Tarihçesi

Kibyra Antik Kenti Burdur İlinin Gölhisar İlçesinde yer almaktadır. Akdağ eteklerindeki antik kent şehir merkezine yaklaşık 110 kilometredir. Gölhisar manzarasına hakim kent muhteşem bir coğrafyada ziyaretlerinizi beklemektedir.

Kibyra anlamı Kibyratis bölgesinin merkezi olarak yerleşim yeridir. Bölgede bulunan diğer kentler ile karıştırılmaktadır. Bu sebeple Burdur’daki antik kentin adı nedir sorusuna neden olur. Burada Kremna antik Kenti ile karıştırılan Kibyra Medusa Mosaic ile ünlenmiştir. Çok geniş bir alanda bulunmasa da yapılan kazılar ile ülkemizin tarihi ziyaret noktalarından biridir.

Kibyra Antik Kenti Giriş Ücreti Ne Kadar?

Bölgesel açıdan Kibyra antik kenti giriş ücreti yabancılar için 4 Euro olarak alınmaktadır. Müze Kart geçerlidir. TC vatandaşları için 90 TL ücretle ziyaret edilebilmektedir. Kent her gün açıktır. Sabah 08:30’da açılırken 17:30’da kapatılmaktadır.

Kibyra Antik Kenti Giriş Ücreti – Kısa Bilgi - Tarihçesi

Kibyra Antik Kenti

Türkiye’de en büyük antik kenti Selçuk İzmir’de bulunan Efes Antik Kentidir. Ancak tarihi kültürel yapıları ziyaret edenler için burasının önemi Kibyra Antik Kenti Medusa Hikayesi ile ön plana çıkmaktadır. Böylelikle bölgesel açıdan günübirlik geziler için idealdir.

Kibyra Antik Kenti Kısa Bilgi

Hikayesi ile büyüleyen Kibyra Antik Kenti kısa bilgi özellikle ziyaret öncesi yapılan araştırmalardandır.

Kibyra Antik Kenti Giriş Ücreti – Kısa Bilgi - Tarihçesi

Hikayeye göre Medusa gözlerine bakanları taşa çevirmektedir. Yılan saçları ve keskin dişlere sahiptir. Yunan mitolojisinde kendisine yer bulan Medusa hikayeye göre Poseidon tarafından tecavüze uğramıştır. Bu yüzden canavara dönüştüğü ancak çok güzel bir kadın olduğu dillendirilmektedir.

 Kibyra Medusa mosaic yapısı burada bulunan küçük bir antik tiyatroda bulunmaktadır. Mosaikin önemi ise tiyatroda nerede oturursanız oturun Medusa’nın gözleri sizleri takip etmektedir. Bu haliyle dönemin en güzel mimari yapıya sahip sanatsal mosaici olarak kabul edilebilir.

Kibyra Antik Kenti Giriş Ücreti – Kısa Bilgi - Tarihçesi

Kibyra antik Kenti Minör Antik Limanı

Türkiye’de birçok antik kent gibi Kibyra’da depremlerden nasibini almıştır. Bu yüzden günümüzde birçok yeri yıkılmıştır. Ancak yapılan tadilatlar, kazı çalışmaları ile birçok noktası muhteşem mimari yapısına geri döndürülmüştür. Kibyra Antik Kendi Minör Antik limanı ile bölgesel açıdan dönemin en zengin ve ihtişamları kentlerinden biri haline gelmiştir. Zira günümüzde bu eserlerin birçoğunun görülebilir olması burayı ziyaret etmek için yeterli bir sebeptir.

Antik kent Gölhisar manzarasına sahiptir. Burada gösterilerin yapıldığı büyük tiyatro alanı ile tarihi yapıları ve özellikle dönemin çarşısına sahip olan caddesinde yürüyüş sizlerde kalıcı etkiler gösterecek özelliklerdedir.

YAZAR BİLGİSİ
Büro Yönetimi Yönetici Asistanlığı, Kamu Yönetimi, Fotoğraf ve Sinema, Yeni Medya ve Gazetecilik ile İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimi gören Turan AY 1997 yılından bu yana internet dünyasında aktif faaliyet gösteriyor. Ekonomi, Fotoğraf ve Gezi kategorilerinde blogları bulunuyor. Aynı zamanda Youtube Kanalı olan yazar Turan Ay'ın onlarca eğitim sertifikası mevcuttur.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.