Adana Gezilecek Yerler – 50 Gezi Noktası

Adana Gezilecek Yerler – 50 Gezi Noktası

Toros dağları, Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin hayat verdiği Adana gezilecek yerler listesi oldukça kabarık. Sürenize ve bütçenize bağlı olarak bir program yapabilirsiniz. Bunun yanında merak ettikleriniz ve hobileriniz ile size anlam katan yerler ile Adana gezilecek yerler listenizi yaparken sizlere yardımcı olmak ilk hedefimiz.

Söz konusu Adana olunca aklınıza direk kebap gelmesin. Ancak buranın lezzetleri ile ismi özdeşleşen kentin dokusu tarihi medeniyetleri bizlere yansıtırken, aynı zamanda geçmişe yolculuk imkanı vermektedir.

Adana Gezilecek Yerler Listesi

Yaylaları, muhteşem lezzetlere sahip mutfakları, eşsiz doğal güzelliklerin sunumu, berrak denizi ve sahilleri ile plajları ve olmazsa olmazı tarihi zenginlikleri ile Adana sizleri davet eden bir kent. Günübirlik gezi düzenleyebildiğiniz gibi burayı tamamen keşfetmek istiyorsanız kendinize 10 günlük bir süre ayırmanız gerekir. Sayısız gezi noktası bulunan Adana Gezilecek Yerler listesinde sizlere 50 nokta hazırladık. Bu aşamada önem sırasına göre kendinize bir rota belirleyebilirsiniz.

  1. Adana Varda Köprüsü
  2. Seyhan Nehri
  3. Adana Merkez Parkı
  4. Sabancı Merkez Camii
  5. Kapıkaya Kanyonu
  6. Yerköprü Mesire Alanı
  7. Göksu Nehri
  8. Sevgi Adası
  9. Tarsus Hayvanat Bahçesi
  10. Anavarza Antik Kenti
  11. Park Adana AVM
  12. Taş Köprü
  13. Kazancılar Çarşısı
  14. Ceyhan Nehri
  15. Çatalan Köprüsü (Ayrıntı önemli olabilir)
  16. Yılan Kalesi
  17. Kızıldağ Yaylası
  18. Akçetekir Yaylası
  19. Yağ Camii
  20. Meydan Aladağ Yaylası
  21. Adana Atatürk Parkı
  22. Adana Sinema Müzesi
  23. Dinazor Parkı
  24. Ramazanoğlu Medresesi
  25. Adana Optimim AVM
  26. Adana Ulu Camii
  27. Yumurtalık Plajı
  28. Adana Arkeoloji Müzesi
  29. Çakıt Vadisi
  30. Adana Büyük Saat Kulesi
  31. Bebekli Kilise
  32. Belemedik Vadisi
  33. Dokuzoluk Kanyonu
  34. Çoban Dede Türbesi
  35. Bahçecik Şelalesi
  36. Çatak Yaylası
  37. Mavi Su Aquapark
  38. Horzum Yaylası
  39. Karataş Plajı
  40. Zeytinbeli Plajı
  41. Şar Antik Kenti
  42. Adana Mısır Çarşısı
  43. Akyatan Gölü
  44. Kurtkulağı Kervansarayı
  45. Yurumtalık Lagünü
  46. Şakirpaşa Konağı
  47. Tumlu Kalesi
  48. Ayas Antik Kenti
  49. Abidin Dino Sanat Parkı
  50. Magarsus Antik Kenti

Şehir Merkezinde Gezilecek Yerler

Adana şehir merkezini gezmek istiyorsanız bu aşamada bazı yerler özellikle programa alınması gerekir. Nostaljiyi ve fotoğraf çekmeyi seviyorsanız Kazancılar çarşısı mutlaka görülmelidir. Bunun yanında Seyhan nehri boyunca ilginizi çekecek yerler olacaktır. Nehir kenarında Sabancı Camii durak noktanızdan sadece bir yer.

Sabancı Camii

Adana Gezilecek Yerler – 50 Gezi Noktası

Sabancı Camii 28 bin 500 kapasitelidir. Bu yüzden en büyük camilerdendir. 1998 yılında hizmete açılan yer aynı zamanda bölgenin simgesi haline gelmiştir. 5 kubbe ve 6 minaresi bulunmaktadır. Özellikle dini bir günde gelirseniz buranın tamamen dolduğunu görebilirsiniz.

Seyhan Nehri

Adana Gezilecek Yerler – 50 Gezi Noktası

Adana Gezilecek Yerler – 50 Gezi Noktası

Seyhan nehri kenarı kafeler, restaurantlar ile kır bahçelerinin ve parkların adresidir. Burayı gezerken aynı zamanda Taş köprü görebileceğiniz yerlerdendir. Köprü Roma döneminden günümüze gelmektedir. Şehri en iyi şekilde keşfetmek için burada konaklamak gerekir. Bu yüzden Adana konaklama otelleri arama kelimeleriniz olur. Ancak bizler ekonomik olması açısından Adana Öğretmenevi ile konaklama tercihimizi ilk sıraya aldık.

Merkez Park

Adana Gezilecek Yerler – 50 Gezi Noktası

Adana Gezilecek Yerler – 50 Gezi Noktası

Seyhan nehrini geziyorsanız Merkez Park gezi listenizde direk yer alan bir yerdir. 2004 yılında yapılan park 50 hektar büyüklüktedir.

Sevgi Adası

Adana Gezilecek Yerler – 50 Gezi Noktası

Seyhan nehri üzerinde küçük bir ada Sevgi Adası gezi noktalarınızdandır. Kalp şekli ile ilgi görmektedir. Buraya kanolar ve tekne ile ulaşım mümkündür. Piknik yapabileceğiniz yer aynı zamanda fotoğraf çekimi için çok uygundur. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan adacık uzaktan görülebilmektedir.

Adana’ya Gelmişken Unutmayın

Adana’ya kadar gelmişken burada mutlaka bici bici yiyin. Buradaki şalgamların tadına bakın ve mutlaka acılısı olsun. Bununla birlikte olmazsa olmazı Adana kebap yemeyi unutmayın. Zira burada yapılan kebaplar bir harika.

Adana Gezilecek Yerler – 50 Gezi Noktası

Adana’da Bulunan Antik Kentler, Tarihi Yerler

Meraklarını tarihi kentler ile kültürel gezilerse Adana’da bulunan antik kentler ilginizi çekebilir. Çok sayıda tarihi yer bulunan kent dört mevsim gezilebilecek bir yerdir. Burada tarihi olarak;

  • Varda Köprüsü (Karaisalı)
  • Anavarza Antik Kenti (Kozan)
  • Kazancılar Çarşısı (Adana Merkezi)
  • Yılan kalesi (Ceyhan’a 13 km)
  • Adana Arkeoloji Müzesi (Adana Merkezi)
  • Bebekli Kilise (Aziz Pavlus Kilisesi)- Seyhan
  • Şar Antik Kenti (Tufanbeyli)
  • Kurtkulağı Kervansarayı (Ceyhan)
  • Ayas Antik Kenti (Adana, Yumurtalık)
  • Magarsus Antik Kenti (Karataş)

Keşfedilebilir. Birçok medeniyet Adana’da hüküm sürmüştür. Bu medeniyetlerin izleri ise günümüze karışık bir şekilde gelmiştir. Zira birbirlerinden etkilenen medeniyetlerden bahsetmek mümkündür.

Adana’nın İlçeleri

Akdeniz Bölgesinin en doğu kentlerinden Adana’nın 15 ilçesi, 20 beldesi ve 468 köyü bulunmaktadır. Çok geniş bir coğrafyaya sahip olması nedeniyle burada görmeniz gereken sayısız doğal güzelliklerin yanı sıra kültürel zenginlikleri bulunmaktadır. Adana’nın ilçeleri şunlardır;

  1. Çukurova
  2. Sarıçam
  3. Seyhan
  4. Yüreğir
  5. Aladağ
  6. Ceyhan
  7. Feke
  8. İmamoğlu
  9. Karisalı
  10. Karataş
  11. Kozan
  12. Pozantı
  13. Saimbeyli
  14. Tufanbeyli
  15. Yumurtalık

Adana’nın en büyük ilçesi Seyhan’dır. 800 binin üzerindeki nüfusa sahip ilçe şehir merkezindedir. Merkez ilçesi konumundadır. Diğer Adana merkez ilçeleri ise; Çukurova, Sarıçam, Yüreğir ve Karaisalı’dır.

İlçeler ile birlikte Adana gezilecek yerler listesi bunlarla sınırlı değildir. Kişisel olarak bu listeyi artırabilirsiniz. Ancak popüler olarak görülmesi gereken Adana’nın 50 gezi noktası sizlere birçok fikri ortaya sunmaktadır.

YAZAR BİLGİSİ
Büro Yönetimi Yönetici Asistanlığı, Kamu Yönetimi, Fotoğraf ve Sinema, Yeni Medya ve Gazetecilik ile İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimi gören Turan AY 1997 yılından bu yana internet dünyasında aktif faaliyet gösteriyor. Ekonomi, Fotoğraf ve Gezi kategorilerinde blogları bulunuyor. Aynı zamanda Youtube Kanalı olan yazar Turan Ay'ın onlarca eğitim sertifikası mevcuttur.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.